Huistofmijtallergie, slapen, hoofdkussen en matrassen

Huisstofmijten zijn eigenlijk minuscule spinnetjes van slechts 0,1 à 0,5 mm; niet te zien met het blote oog. In bijna alle huishoudens vind je de mijten in grote getalen in gestoffeerde meubelen, tapijt, gordijnen, matrassen en hoofdkussens.

 

 

Huisstofmijtallergie wordt niet veroorzaakt door de hoeveelheid huisstof of door de mijt zelf. De mijt voedt zich met menselijke huidschilfers en de uitwerpselen van de mijt zijn de allergeendragers. De uitwerpselen worden na uitdroging als stofdeeltjes door de mens ingeademd en veroorzaken daar allergische reacties.

 

De allergische reacties aan de luchtwegen manifesteren zich in de neus, samen met irritatie van het oogbindvlies, of in de longen (de bronchiën en de longblaasjes). Van de symptomen, zoals hoest, astma, niezen en tranende ogen, heb je dan vooral last tijdens de nacht.

 

Een eenvoudige en goedkope oplossing

Een eenvoudige en goedkope oplossing is voor veel mensen een anti-allergisch kussensloopje. Dit sloopje zorgt ervoor, dat de huisstofmijt zich niet meer in het kussen kan vestigen, dus ook geen allergenen zoals haar ontlasting. Andere oplossingen vind je hier.