Duurzaam ondernemen


Bij matrassen.nl doen wij al jaren aan duurzaam ondernemen. Vanzelfsprekend printen wij niets wat niet echt nodig is. Gelukkig hebben wij slimme computernerds aan boord die er voor zorgen dat we alles mooi digitaal en goed beveiligd weer terug kunnen vinden. ;-)

 

 

Energiebesparen is onze hobby!


We maken er een spel van om zo min mogelijk energie te verbruiken. Iedere keer als weer iemand iets verzint op het gebied van isolatie, ledverlichting of een bewegingssensor, zet dat anderen weer aan om nog iets beters te verzinnen. De plannen voor zonnepanelen en een eigen windmolen worden momenteel uitgewerkt. En als het koud is, dan doe je lekker een trui aan!

 

Afvalscheiden doen we graag!

Maar ook het al weer bijna ouderwetse afvalscheiden gebeurt hier met verve. Overal staan bakken met 3 mogelijkheden: papier, plastic en restafval. En groen afval wordt uiteraard ook verzameld.

Zo min mogelijk afval en verpakkingsmateriaal!

Naast het scheiden van het afval zijn we er kritisch op dat we zo min mogelijk afval produceren. Je kunt je voorstellen dat wij geregeld plastic en karton overhouden doordat wij werken met (grote) goederen die goed verpakt moeten worden voor vervoer. Wij proberen het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk te hergebruiken en overleggen ook altijd met onze leveranciers als we het idee hebben dat de producten met minder verpakkingsmateriaal ook goed tot hun recht kunnen komen. Daarnaast gebruiken wij zelf plastic verpakkingszakken die van biologisch afbreekbaar zijn.

 

Retouren recyclen we tot judomatten

Mochten we materialen van de klant terugkrijgen, dan wordt er altijd gekeken wat er nog mee gedaan kan worden. Niets wordt weggegooid. Sommige producten zijn nog goed, maar kunnen niet verkocht worden omdat ze uit de verpakking zijn gehaald. Deze worden weggegeven aan goede doelen. Andere producten moeten vernietigd worden, maar kunnen toch nog een tweede bestemming krijgen. Zo kunnen matrassen heel goed worden gerecycled tot judomatten!

 

Onze verantwoordelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen uit zich ook richting onze eigen werknemers. We zorgen er altijd voor dat ze niet te lang (achter de compu) zitten, voldoende daglicht krijgen en natuurlijk zelf optimaal genieten van hun nachtrust :)

 

Voor jou als klant betekent dit...

Concreet betekent onze duurzame bedrijfsvoering voor onze klanten dat ze wel eens een pakketje ontvangen dat is verpakt in een al eens eerder gebruikte doos. Een enkele keer houdt het ook in dat een pakketje er een dag langer over doet omdat deze dan met een grotere verzending mee kon. Zo bespaar je brandstof en spaar je het milieu. Wij zijn blij dat onze klanten hier altijd begrip voor hebben!