Betaal je matras nu ook met bitcoins!


Inmiddels kan bij matrassen.nl ook betaald worden met bitcoins! De betalingen vinden plaats via één van de grootste en wereldwijd opererende betaalproviders, BitPay, waarvan het Europese hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd.

 

Wat is bitcoin?

Hoewel bitcoins al bestaan sinds 2009, weet nog niet iedereen van het bestaan af. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld. Bitcoin is opensource, dus niemand is eigenaar en iedereen kan meedoen. Door de peer-to-peer-technologie kan zonder centrale instantie of banken worden gewerkt. Je kunt met bitcoins wereldwijd, snel betalen, zonder verwerkingskosten.

Bitcoins kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van een wallet bestand of worden beheerd door een derde partij zoals blockchain, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een bitcoinadres.

 

Wat is de blockchain?

Achter de schermen deelt het Bitcoin-netwerk een openbaar register dat de blokketen (blockchain) wordt genoemd. Dit register bevat elke transactie die ooit is verwerkt, waardoor de computer van een gebruiker de geldigheid van elke transactie kan verifiëren. De authenticiteit van elke transactie wordt beschermd door digitale handtekeningen die aan het verzendadres zijn gekoppeld, zodat gebruikers volledige controle hebben over het verzenden van bitcoins via hun eigen Bitcoin-adres

 

De nieuwe virtuele munt krijgt steeds meer bekendheid, ook in Nederland en België. Al vanaf het begin zijn er acceptanten, maar vanaf eind 2013 bieden de eerste grotere e-commerciebedrijven een bitcoin-betaaloplossing aan. Een groeiend aantal bedrijven en personen gebruikt bitcoins: restaurants, advocatenkantoren en allerlei populaire online diensten. En nu dus ook matrassen.nl! - januari 2017

 

Overzichten van acceptanten van bitcoin kun je onder meer vinden op Bitcoinspot, Bitmymoney, Bitcoinspot.nl en Anycoin direct.

 

Dus vanaf nu ook matrassen, dekbedden, hoeslakens, moltons en kussens betalen met bitcoin op matrassen.nl!