Welke matraswig, welke pont d'amour?


Eén van de grootste slaapergernissen van stellen blijkt de richel tussen de matrassen te zijn. In deze spleet verdwijnen nogal eens armen, benen of zelfs hoofden! En terwijl dat gebeurt, duw je ongewild de matrassen uit elkaar! Wandelende matrassen en verdwijnende ledematen, hoe los je dat op??

Je kan tussen twee matrassen een schuimrubber T-stuk inklemmen, een zogenaamde: wig, matraswig, T-wig, T-stuk, vulstuk, pont d'amour, liefdesbrug of love bridge.

 

Wat zijn de verschillen tussen de door ons verkochte wiggen/pont d'amours?


Wij verkopen 4 varianten (in oplopende prijs):

  1. blauwe matraswig: dun, zonder matrastijk
  2. witte matraswig: dikker en steviger schuim dan de blauwe, zonder matrastijk
  3. blauwe pont d'amour: dun, met matrastijk
  4. witte pont d'amour: dikker en steviger schuim dan de blauwe, met matrastijk

 

Welke bij jou past, hangt af van de grootte van de naad tussen de matrassen. Mocht het geheel ingeklemd zitten in de bedombouw en is de naad voelbaar maar niet heel erg groot, dan is de matraswig blue voldoende om de naad op te vullen. Wil je deze hebben met een matrastijk, om plakken van het beddengoed te voorkomen? Dan is de pont d'amour blue prettig. Deze producten vind je hier.

 

Is de naad best aanwezig en goed zichtbaar? Dan is de matraswig white of de pont d'amour white het prettigst. Deze producten vind je hier.

 

Mocht je een wig/pont d'amour besteld hebben en past deze niet goed tussen de naad, dan is het uiteraard altijd mogelijk om te retourneren en/of te ruilen.

 

 

Vergeet niet 2-persoonsbeddengoed!

Vergeet niet dat je bij het gebruik van een matraswig ook stevig, goed passend 2-persoonsbeddengoed nodig hebt. Eventueel bij ons verkrijgbaar met 1 of 2 splits. Bij gebruik van split-beddengoed zal de matraswig iets ingekort moeten worden. Dat is bij een pont d'amour niet aan te raden, maar een matraswig kan zonder meer door jou zelf op maat worden gemaakt.

 

 
 

 

Vergeet niet de antislipmat!

Ten slotte is het altijd raadzaam om anti-slipmatten onder de matrassen te leggen. Niet alleen om de matrassen te beschermen tegen de vaak scherpe bodem, maar ook om uit elkaar schuiven van 2 losse matrassen of het “wandelen” van 1 grote matras te voorkomen.