Volledig uitroeien van de huisstofmijt is vrijwel onmogelijk, maar door een juiste en grondige sanering kun je de allergische verschijnselen sterk doen verminderen of zelfs laten verdwijnen. Het saneren van de slaapkamer ligt het meest voor de hand, omdat we gemiddeld acht uur per dag in deze kamer zijn (kinderen veel meer!).

 

 

Allereerst kan begonnen worden met het verminderen van de woonmogelijkheden van de huisstofmijt: bijvoorbeeld luxaflex in plaats van stoffen gordijnen, een gladde vloer in plaats van vaste vloerbedekking, zo min mogelijk knuffels op de kamer (of de knuffels eens in de zoveel tijd 48 uur in de vriezer) of speelgoed bewaren in luchtdichte kratten. Daarnaast moet er veel worden gestofzuigd en geventileerd.

 

Er moet gebruik worden gemaakt van kwaliteitsbeddengoed en dat moet regelmatig worden gewassen. Als er echt sprake is van huisstofmijtallergie, dan zijn er verschillende anti-huisstofmijt producten, zoals een speciale kussenmolton.

 

Uiteindelijk is het beste bestrijdingsmiddel een lage luchtvochtigheid in de slaapkamer: beneden een luchtvochtigheid van 55% gedijt de mijt niet goed. Voor meer informatie over de juiste slaapomgeving, klik hier.

Je kan ook kiezen voor een tijk die behandeld is met Aegis. Matrassen met deze tijken vind je van het merk Polypreen hier (Aegis carbon), van ons eigen merk DIM hier (High-tech wasbaar) en een losse tijk vind je hier.

Ten slotte kun je kiezen voor een intelligente matrashoes die de matras volledig beschermt: de Sleep Allergen Protected van SmartSleeve, klik hier. Bescherm voorts je kussen met de SmartSleeve Allergen Protected kussenmolton, klik hier.