Vroeger werd verondersteld dat huisstofmijtallergie samenhing met het gebruik van beddengoed met veer- of donsvulling. Inmiddels weten we dat de mens zelf de voedingsbodem voor de mijt vormt en niet de beddenveren, het dons, de wol of het katoen. Het is ook niet zo dat dergelijk materiaal betere huisvesting of opslag voor de huisstofmijten en hun uitwerpselen biedt. Bij huisstofmijtallergie is het gekozen materiaal dus in beginsel niet van belang.

 

 

Wat wel enorm kan helpen is dat er tegenwoordig comfortabele allergeendichte stoffen worden geproduceerd met een speciale polyurethaan-coating, die een barrière vormt voor de huisstofmijt en zijn uitwerpselen. Daarnaast zijn deze stoffen waterbestendig, maar laten zij wel vocht- en luchttransport toe. Zulke stoffen worden meestal rechtstreeks over de matraskern aangebracht. Om het comfort te verhogen worden er vervolgens hoezen met synthetische vulling overheen aangebracht. Uiteraard zijn deze buitenhoezen ook wasbaar. Als op onze website sprake is van een anti-allergische tijk, dan gaat het om dergelijke hoezen.

 

Je kan ook kiezen voor een tijk die behandeld is met Aegis. Matrassen met deze tijken vind je van het merk Polypreen hier (Aegis carbon), van ons eigen merk DIM hier (High-tech wasbaar) en een losse tijk vind je hier. Pullman gebruikt Sensity in haar tijken, klik hier voor Pullman matrassen.

 

Ten slotte kun je kiezen voor een intelligente matrashoes die de matras volledig beschermt: de Sleep Allergen Protected van SmartSleeve, klik hier. Bescherm voorts je kussen met de SmartSleeve Allergen Protected kussenmolton, klik hier.